Cikolata Selaleli Brovni


Bu brovni biraz tereyagli biraz fazla yumurtali ama yaptiginiza da yediginize de degecek bir tatli. Arada sirada boyle guzellikler de yapmak, diyetlere ara vermek gerek. Ben kahveli dondurmayla servis yaptim. Vanilyaliyla da cok guzel olur eminim. Herkese afiyet olsun.


Malzemeler

200 gr. tereyagi (ya da margarin)
4 yumurta
2 bardak seker
3/4 bardak kakao
Yarim bardak un
1 paket vanilya

Yapilisi

Firininizi 170 dereceye isitin ve kucuk bir borcami yaglayin. Tereyagini eritip sogumaya birakin. Seker ve yumurtayi acik sari olana kadar cirpin. Kakao ve unu eleyin. Sonra sirayla vanilya ve kakao-un karisimini ekleyin ve biraz cirpin. En son soguyan tereyagini da ekleyip iyice karistirin ve yaglanmis borcaminiza dokun. Musluktan sicak su alip brovniyi bosalttiginiz kabin sigabilecegi bir kaba bosaltin. Brovninin ici sivi kalacagindan her tarafinin esit pismesi gerekli ve su banyosunda pisirmek bunun en iyi yolu. Borcaminizi bu kaba oturtun, borcamin yarisina kadar su gelsin. 1 saat pisirin. 1 saatin sonunda brovninin ortasina yakin bir yere batirdiginiz kurdanin 3/4unun islak cikmasi gerekiyor.


Yorumlar

  1. işte bu, ne kadar browni tarifi okusam kürdan kuru çıkacak diyor e ozaman resmen kek oluyor, brownie dediğin ıslak olmaz mı? Demek sırrı buymuş. İnşallah deneyeceğim ellerine sağlık Nurşen abla.

    YanıtlaSil
  2. Cok dogru demissin.Insallah begenirsin Nailecigim. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. bayılırım her türlü keke hemde
    ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!