Çilek Reçeli




Çilek zamanı pazarlarda çok güzel çilekler var. Ben iki defa çilek reçeli yaparım.Bir ilk çıktığında, birde sonbaharda kokulu dağ çileğinden yaparım. Benim çocukların en çok sevdiği reçeldir. Damadımda çok seviyor çilek reçelini, Amerika'ya giderken 2 kg reçel götürdüm. Şimdi yine yaptım bu sefer torunum için yaptım inşallah geldiklerinde götürürler.


Malzemeler

1 kg çilek
1 kg şeker
yarım limon suyu

Yapılışı

Çilekleri bir kaba koyup üzerine su dolduralım, biraz bekledikten sonra iyice yıkayıp süzgeçte biraz bekletelim.Bir kat çilek bir kat şeker koyup 1 gün bekletelim, arada sırada çilekleri ezmeden karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım. Sonra ocağa koyup kaynatalım kaynayınca içine limon suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım. Temiz ve kuru kavanozlara doldurup ters çevirelim(bu ters çevirmemizin amacı tanelerinin kavanozun içinde eşit dağılması, dibine çökmemesi) Saatte bir ters yüz edelim, bir iki kez çevirdikten sonra kaldırıp saklayacağımız yere koyalım.




Yorumlar

  1. Merhabalar canim,
    recelinizi afiyetle yiyesiniz. Bende bir kac kavanoz yaptim, dünde 3 kavanoz visne yaptim. Telefon ve net hatlarin bozuk olmasi ziyaretimi geciktirdi, görüsmek üzere, sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. size de afiyet olsun, eminim recelleriniz cok guzel olmustur. Visne receli ben de yapacagim.

    YanıtlaSil
  3. Harika gorunuyor, elinize saglik.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!