Salsa soslu pancolu kofte




Malzemeler

Kofte harci icin

250 gr kuzu kiyma
250 gr dana kiyma
3 dilim bayat ekmek ici
1 yemek kasigi irmik
1 adet orta boy sogan
2 dis sarimsak
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
Yarim cay kasigi kimyon
Yarim cay kasigi yenibahar

Salsa sosu icin

1 adet limon
2 orta boy domates
1 adet orta boy kirmizi dolmalik biber
3 yemek kasigi siviyag
1 adet orta boy kirmizi sogan
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi kisnis
4, 5 damla aci biber sosu

Kizartmak icin

2 yemek kasigi un
2 adet yumurta
15, 20 adet misir cipsi
1 cay bardagi siviyag

Malzemeler

Kiymalari derin bir kaba koyalim, icine bayat ekmekleri ufalayalim. Irmik, rendelenmis kuru sogan ve dovulmus sarimsaklari ilave edelim.Tuz, karabiberi, kimyon ve yenibahari serpistirip yaklasik 7, 8 dk yoguralim. Harcin uzerini ortup buzdolabinda 30 dk bekletilim. Yumurtalari cukur bir kaseye kirip kopuk kopuk oluncaya kadar cirpalim.
Genis bir tavaya siviyagi koyalim. Kofte harcindan ceviz buyuklugunde parcalar koparilip yuvarlayalim. Misket seklindeki kofteleri once una, sonra yumurtaya ve robotta cekilmis misir cipsine bulayip kizgin yagda kizartalim.
Kofteler salata, pilav ve makarnanin yaninda servis yapilacagi gibi kurdan batirilarak salsa sosla birlikte ikram yapilir. Afiyet olsun.
Salsa sosun hazirlanmasi icin dolmalik biberin sapi kesip ve boylamasina dorde bolerek kucuk kupler halinde dograyalim. Kuru sogan ve domates de incecik dograyip derin bir kaba aktaralim. Uzerine tuz, karabiber, kimyon ve kisnis tozu serpistirelim. Limon suyu, aci biber sosu ve zeytinyagi gezdirip karistiralim. Istenirse kiyilmis maydanoz da eklenebilir.



Yorumlar

  1. acaba bu kofteler kizartmadan da olur mu? kizartma guzel ama agir olur diye korkuyorum. Elinize saglik hemen yapmak istiyorum bu kofteyi cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!