Kizilcahamam gezisi



Merhabalar, arkadaslar, dostlar gecen hafta Kizilcahamam Patalya oteldeydim.

Belki cogunuz bilirsiniz Ankara´nin bir ilcesi olan Kizilcahamam´i. Tanrinin tum renk ve guzelliklerinin birlestigi o Koroglu daglarini. O dogal guzellikleri anlatmak mumkun degil, orayi gormek, yasamak , oksijeni icine cekip hissetmek lazim. Ben diyorum ki burasi gercekten bir doga harikasi, bir cennet. Soguksu Milli parkinin tepesindeki Patalya oteli ormanin icinde kalmis tum guzellikleri cevresinde tasiyan bir otel. Ormana bakarak sicak termal havuzun icinde yuzebiliyorsun, havuz agaclarin ortasinda ustu acik. Gecede yildizlarin altinda yuzebiliyorsun, disari ne kadar soguk olursa olsun suyun sicakligi usumenizi engelliyor. Gecen hafta biz gittigimizde hava sicakti, yagmur yoktu. Ben hep kar yagdiginda bu agaclarin ustu gelin gibi beyaz karla ortundugu zaman o havuza girmeyi hayal ediyorum. Insallah bir dahaki sefere.






Bu ormanin icindeki acik hava termal havuzu



Kafeste sulun besliyorlar.






Bu arada suyun ozelliklerinden bahsetmedim. Uzun bir liste var. Suyun icin de amonyum, lityum, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, aluminyum, cinko, klorur,iyodur, fluorur, sulfat, nitrat, hidro sosfat, bikarbonat, hidroarsenat, metaborik asidi, metasilikat asidi gibi mineraller var.
Bu sifali su romatizmal hastaliklar, kronik bel agrisi, eklem hastaliklari, ortopedik operasyonlarda, beyin ve sinir cerrahisi, norolojik rahatsizliklarinda, mobilizyon calismalarinda, genel stres bozukluklarinda, spor yaralanmalarinda tedavi edicidir.







Her gun kahvaltidan sonra termal havuza girmeden once yarim saat kadar doga yuruyusu yapiyoruz. Oksijenin bol oldugu bir yerde, temiz mis gibi havaya icimize cekererek daglara tirmanip tekrar vadiye iniyoruz ve yuruyoruz. Sonra dinlenip dogru havuza gidiyoruz, gun icinde cesitli aktivetelerle devam ediyoruz.
Bir gun Kizilcahamam´a tur yaptik. Burasi kucuk bir yer, bir caddesi etrafina siralanan evler ve dukkanlar var. Carsisi bir harika. Dogal urunler cok guzel, dagadan toplanan cesitli otlarla karisim yapilan caylari da muhtesemdi. Dukkan sahibi bir kadin nefis caydan demleyip bize ikram etti. Hepimiz bu dogal urunlerden alip, bol bol alisveris yaptik.





Belediyenin yanindaki Sehit Fatih Duru parkinda bir agac var , ama ustunde hic yaprak yok. Ustundeki yaprak yerine gecen 1980 yilindan bu yana terorde olen 7 bin askerimizin kunyeleri asili. Inanin ben onlari gorunce tuylerim diken diken oldu, gozlerim doldu, bir kez daha terore lanet ettim.
Dr. Dervis Ozer bu kurumus sedir agacina tek tek 7 bin askerin kromdan kunyesini yazarak bu agaca asmistir. Insallah bu kunyeler 7 binde kalir ve hic artmaz.









Iste 1 haftalik tatil boyle gecti. Bu arada blogla ilgilenemedim. Arada bir internete girdigim zaman bir seyler yayinlamaya calistim. Tum gunlerimizin boyle gecmesini dilerim.


Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazin!