Tavuk Topkapi




Malzemeler

10 adet pilic but pirzola
2 kuru sogan
3 su bardagi pirinc
250 gr tavuk cigeri
300 gr mantar
1 su bardagi kus uzumu
2 su bardagi tavuk suyu
1 bardak su
Yarim demet maydanoz
100 gr badem
60 gr tereyagi
Tuz
Karabiber

Yapilisi

Pirinci ilik tuzlu suyla islatalim. Tencereye yemeklik dogradigimiz soganla, kabuklarini soydugumuz bademleri, erittigimiz tereyaginda kavuralim. Uzerine dilimledigimiz mantarlari ve tavuk cigerini katip kavurmaya devam edelim. Pirinci de ilave edip kavuralim. Sonra uzum ve suyunu ilave edelim.
Tuzunu ve karabiberini koyalim. Kisik ateste pilavin suyu cekene kadar pisirelim. Ocaktan alalim, ince kiyilmis maydanozlari ilave edelim, karistiralim, demlenmeye birakalim. Pirzolalari derisi alta gelecek sekilde yayalim. Et dovucu ile inceltelim. Tuz karabiber serpelim. Tepsinin uzerine aliminyum kagit serip, onun uzerine yagli kagit serelim. Yagli kagidin uzerine incelttigimiz tavuklari serelim. Pirincli harci tavuklara paylastiralim. Kemiksiz tarafindan kemikli tarafina dogru saralim. Tepsiye serdigimiz yagli kagidin uzerine sardigimiz tavuklari dizelim.





Tavuklarin uzerine yagli kagit ve onun uzerine aliminyum folyo kapatalim (aliminyum folyolarin yemege degmesi sakincalidir, onun icin mutlaka yagli kagida sardiktan sonra ustune aliminyum folyoyla kapatalim) Onceden isitilmis 180 derecedeki firinda tavuklar yumusayincaya kadar pisirelim. Sebze garnituru ile servis yapalim. Afiyet olsun.

not: Pilavi pisirirken, pirinci kavururken 8, 10 damla limon suyu ve 1 kup seker ilave edilirse tane tane ve parlak bir pilav olur.
Bu tarif 10 kisiliktir. Hazirlama suresi 1,5 saattir.



Yorumlar