Simit Kebabı




-->
Hemen hazırlanacak çok lezzetli sunumu kolay bir kebap. Ben 1 kg kıymadan yapıyorum, buzdolabı kaplarına koyuyorum, yalnız yerleştirirken aralarına buzdolabı poşetlerini kesip koyuyorum. (yapışmasınlar diye) İşiniz olur, yemek yapacak zamanınız olmaz, çatkapı misafir gelir. Hemen buzluktaki kebapları çıkarıp, yanına pilav, salata yapıp, ayranla ikram edebilirsiniz. Hem misafirlerinizi ağırlamış, hem de farklı lezzetler sunmuş olursunuz.

Malzemeler

500 gr yağlı kıyma
1 çay bardağı ince bulgur (köftelik)
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
1çay bardağı rendelenmiş kaşar
2 diş sarımsak
tuz

Yapılışı

Bulgurları ılık su ile ıslatalım. Şişen bulgurları, kıymayı, sarımsağı, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, kimyonu koyup iyice yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp çöp şişe saplayalım. Sapladığımız kebapları şişten çekip bir tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25 dk pişirelim.Yüzleri kızarınca çıkaralım. Kaşarları yüzüne serpelim.Yanına domates biberde pişirebilirsiniz. İsterseniz mangalda da yapabilirsiniz.



-->

Yorumlar

  1. Nurşen teyzeciğim ellerine sağlık harika gözüküyor kebap. Annemde artık blog'unu merak eden kişiler arasına girdi. Dört gözle o harika içli köftenin tarifini bekliyoruz:)
    Reyhan...

    YanıtlaSil
  2. Antep'in icli koftesi de bir harika olur, olsa da yesek vallahi..

    YanıtlaSil
  3. Reyhancığım en kısa zamanda tarifini vereceğim.Yaptığım zamanda mutlaka seni çağıracağğım.

    YanıtlaSil
  4. Dun aksam bu tarifi denedim, harika oldu. Tarif icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  5. harika oldi bu tarif elinize saglik. cok guzel natep yemegi tarifleri var sitenizde.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!