Mıcırık aşı (patlıcan yemeği)



Antep yöresinde yapılan bir tür patlıcan yemeğidir. Tadı dolmanın içine benzer. Daha çok kışın, yazdan kurutulan patlıcan başlarından yapılır.

Malzemeler

2 büyük soğan
1 parça kuru parça biber
5 diş sarımsak
2 su bardağı kadar kurtulmuş patlıcan başı
1 fincan pirinç
3,4 parça domates kurusu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nane
4 yemek kaşığı yağ
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılış

Bir tencereye yağı koyup, doğradığımız soğanlarla birlikte kavuralım. Biberi de atıp solduralım. Salçaları, sarımsakla beraber 3 bardak su koyup kaynamaya bırakalım. Diğer tarafta patlıcanları yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Suyunu döküp süzelim. Kaynayan suyun içine patlıcanları ve parça domatesleri atalım. Bir fincan pirinci ve limon tuzunu, şekeri ilave edelim. Pişmeğe bırakalım. Suyunu kontrol edelim. Kıvamı sulu pilav gibi olacak. Pişen yemeğin üzerine tavada kızdırdığımız yağın içine nane ve karabiberi atıp yemeğin üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. Selmalar, micirik asini hic duymamistim, cok nefis olsa gerek, hos antep yöresinin tüm patlican yemekleri nefistir. Canim asagidaki acili ekem tarifini denemek istiyorum, yalniz bir sorum var. Bu tarife göre kac tane böyle acili ekmek yapiliyor onu bilmek istedim, cünkü ne incelikte acilacaginida belirtilmemis, yanlis yapmiyayim.
    Benim blogada beklerim sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. selam mıcırık aşı tadı gerçekten çok güzel,aynı ölçüleri kullanarak taze patlıcanı kullanarak da yapabilirsiniz.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!