Pizza (ıspanaklı, sucuklu )


Canımız pizza istedi, pizzacıdan mı istesek derken kızım "ya anne evde yapalım, pizza için tüm malzemeler var" dedi. Ben de yürüyüşe gidecektim. Anne sen hamuru yoğur, gelene kadar kabarır dedi. Ben hamuru yoğurdum kabarmaya bıraktım. Giderken Rana'yı (kızımın arkadaşı, ayrıca aile dostumuz, annesi şu an görev icabı Ankara'da bulunuyor) çağırmayı unutma dedim. 1 saat sonra döndüğümde hamur bir kabarmış bir kabarmış ki görmelisiniz. Hamuru o kadar çok yapmışız ki(siz yarım ölçü kullanabilirsiniz) 2 pizza yapmaya karar verdik. Rana malzemeleri doğradı, ben sucuklu pizzayı, kızım da ıspanaklı pizzayı yaptı. Yani üç kişi pizza yaptık,biraz daha ince yapsaydık üç pizza çıkardı.

Fırından çıkarıp soğumasını beklemeden hemen yedik. Yanında da pizzanın olmazsa olmaz dediğimiz kolasını içtik. Benim Amerika'dan getirdiğim acı sosla da çok leziz oldu. Gerçekten çok güzel olmuştu. Erçin hanım siz gelince de bir pizza partisi daha yaparız.

Hemen size tarifini vereyim.

Sucuklu sosisli pizza

Malzemeler

Hamuru için

1 bardak ılık su
yarım bardak ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket toz maya
1 bardak beyaz un
Alabildiği kadar kepekli un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

İç malzemeleri

1. pizza için

2 domates
2 yeşil biber
4 tane sosis
1 tane sucuk
1 su bardağı kaşar peyniri
1 kaşık domates salçası
1 yemek kaşığı kekik

Yapılışı

Tepsi içini yağlayalım, hamuru tepsiye elimizle yayalım. Sulandırdığımız salçanın içine kekigi koyalım, bu karışımı hamurun üzerine sürelim. Onun üzerine biraz kaşar serpelim, üzerine doğradığımız domatesleri (kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış) biberleri yayalım. sonra sosis ve sucukları dizelim. En son kaşarları üzerine serpelim. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Ispanaklı Pizza



Malzemeler

200 gr ıspanak
1 su bardağı kaşar
1 kaşık domates salçası
1 yemek kaşığı kekik
tuz
karabiber

Yapılışı

Hamuru yağladığımız tepsiye elimizle yayalım. Sulandırdığımız salçanın içine kekiği koyalım, sonra üzerine yayalım, üzerine biraz kaşar serpelim. Ispanakları tepsiye kesmeden parça parça döşeyelim. En üstüne kaşarları serpelim. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.



Bu da geriye kalan pizzalar, 3 kişi ne kadar yediğimizi hesap edin. Daha da yiyecektik ama, kendimize dur demesini öğrendik.

Yorumlar

  1. Bu pizzadan denedim. Ik tepsi yerine bir buyuk tepsi yaptim. Iki kisi nerdeyse bitirdik. Harika bir hamuru var. Sagolun tarif icin, elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Bu pizzanın tadı çok güzel, dışarıdan pizza siparişine son verdik. Pizzada kullanmak için için mozarella peynir tarifi de verirseniz, artık asla dışarıda pizza yemeyeceğiz gibi gözüküyor.

    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  3. Burcucuğum pizzalarımı beğendiğine çok sevindim. Evde yaptığımız pizzaların içine ne koyduğumuzu ve en azından yağını kontrol edibiliyoruz. İstediğin mozarella peynirinin tarifini araştırıp en kısa zamanda yayınlayacağım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!