Patchwork (kirkyama) yatak ortusu


Evlendigimizde kadife perdeler cok modaydi. O zaman (yil 1980) perdeciye gittik bir Italyan dergisinden Italyan sitili denen bir perde modeli yaptirdim. (bu arada koltuklarimda ozel italyan stili yapildi) Ust kismi ayri, pileli bir model, yanlarda uzun parcalar var. Bir satafat bir satafat gormeyin... Sonra modasi gecti sade tuller cikti yandaki ve ustteki parcalar cikarildi bir tarafa atildi (tabii atmadim ) yillarca saklandi. (ya bu moda bizlere neler yaptiriyor) Sonra mefrusat kursuna gittim, orada herkes bir parca kirkyama calismasi yapacak denildi, benim de aklima yillarca sakladigim kadife perdelerim geldi, perdeleri cikardim yikadim ve kursa goturdum. Herkes '"sen bunu nasil yapacaksin, dikimi cok zor olur" dediler bende degerlendirmek adina" inatla yaparim zor olmaz'" dedim. Keske inat etmeseydim aman nasil zor oldu bilseniz, anlatmam mumkun degil. Kesmesi bir dert, her yere havlari dokuluyor. Elektrik supurgesi ortadan hic kalkmadi.




Hele o dikmesi tam bir iskence aman ne zor hic sormayin, tam dikmege basliyorsunuz cat makinenin ignesi kiriliyor, haydi kirilan igneyi cikar tekrar igne tak(tam 30 tane igne kirdim), hele tam 4 tanesinin birlestigi yer ne kadar zor oldu bilemezsiniz. Birde arada biraz kit dikidigin zaman hemen oradan kadife atiyor sil bastan yeniden dik.
Velhasil bu yatak ortusunu 1 ayda tamamladim bir de icini astarladim . Ama yaptigima degdi, inanin cok guzel oldu. Simdi misafirler icin ayirdigim odadaki yatagin uzerinde ortulu. Bundan sonra siz karar verin yaptigima, degip degmedigine, guzelmi yoksa kotumu durduguna...



Yorumlar

  1. Ne kadar guzel olmus, elinize saglik. Hem de eskiler degerlenmis. Iyi ki inat etmissiniz de yapmissiniz. Cok guzel duruyor.

    YanıtlaSil
  2. Anne sen hicbir seyi atmazsin zaten. Geri donusum merkezi gibisin, herseyi degerlendiriyorsun. Cok begendim bu ortuyu, benim eve de yakisir:) Eline saglik.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!