Sarmal borek



Gelinim Burcu bu boregi yapip bize getirdi. Cok nefis olmus, ellerine saglik kizim. Benim kucuk kizim borek canavari oldugu icin her gelen mutlaka borek getirir. Gitmek istemedigi yere bile borek var gel derlerse hemen kosa kosa gider. Duymasin boyle soyledigimi hemen kizar. Ben de Burcudan tarifini aldim sizin icin yayinliyorum. Umarim dener ve begenirsiniz.

Malzemeler

3 yufka
2 patates
250 gr cokelek
yarim cay bardagi sut
kirmizi biber
karabiber
corek otu

Sosu icin

yarim cay bardagi sivi yag
yarim cay bardagi sut
yarim cay bardagi su

Hazirlanisi

Patetesler soyulup rendelenir ve bir kasik yag ile hafifce tavada cevirilir. Yarim cay bardagi sut konur, cokelek uzerine eklenir. Tuz ,kirmizi biber, karabiber eklenip karistirilir.
Cukur bir kaba yarim cay bardagi sut, yarim cay bardagi su, yarim cay bardagi yag koyup karistiralim. Yufkalari acip ortasindan ikiye keselim. Yufkaya hazirladigimiz sostan firca ile surelim. Duz kismina hazirladigimiz icten koyup saralim, tepsiye yerlestirilirken tepsinin yuvarlak sekline gore dizelim, diger yufkalari da ayni sekilde yapip tepsiye yerlestirelim. Kalan sosu yufkalarin uzerine dokup iyice yayalim, corek otunu serpelim. Onceden isitilmis 180 derecede 30 dk pisirelim. Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. Afiyet olsun Annecim. Senin yaptığım börekler, yemekler kadar olmasa da bende birşeyler yapmaya çalıştım. Ayrıca blogta yer verdiğin için de çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Burcu bu borek harika gorunuyor, nefis nefis. Ellerine saglik!!! Eger biz geldigimizde yapmazsan bozusurus valla, bu kadar uzaktan canimiz istedi:)

    YanıtlaSil
  3. Bir de bu arada, sozu gecen kucuk kiz, Gozde, ilkokuldayken eve gelip tavada borek yapardi. Hakikaten borek canavaridir!

    YanıtlaSil
  4. kıznızın ellerine sağlık
    çok güzel görünüyor
    eşimde börekçidir babamda öyle ben herşeye bayılırım :)))))
    elleri kolları dert görmesin kızınızın

    YanıtlaSil
  5. Ayliz hanim
    Borekleri kizim degil gelinim yapti.Sonra gelinim alinir kizim yapti dersek. Hos gelinim de kizim sayilir, benim icin hic farki yok. Sevgiyle kalin.

    YanıtlaSil
  6. Pinarcim, siz gelin de size daha buyuk bir tepsi ile her gun yaparim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!