Yesil ruya


Bu gun ilk defa kursa gittim.( ne kursu derseniz yemek kursu, sizler icin yeni tatlar bulmak bu lezzetleri sizlerle bulusturmak icin bu yil bu kursa gitmege karar verdim.) Kurs acilali nerdeyse 3 hafta olmus, ben ilk defa gidiyorum. Filiz hanim (kursun ogretmeni) beni sicak karsiladi, arkadaslara tanitti, arkadaslar da beni sicak karsiladilar. Boyle bir kursta oldugum icin cok mutlu oldum. Ben yemek yapimina katilmasam da tatma firsatim oldu, hepside cok guzel olmus ve tadlari bir harika olmustu. Yemegi yapan tum arkadaslarin ellerine saglik.
Ben bu gun yesil ruya adi verilen, brokoliyle yapilan bir cesit salata tarifini verecegim. Sirasiyla diger yapilan salata ve yemekleri sizler icin yayinlamaya calisacagim.
Bu arada brokolinin faydalarinida ogrenmekte yarar var. Lifli yapısı ile sindirimi kolaylaştırır ve şişmanlığa karşı faydalıdır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Başta meme, akciğer ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı koruyucudur. Kemik erimesi ve kansızlığa iyi gelir. Cilt kanserine iyi gelir. Hamilelerde bol brokoli yemelidirler cunku bol miktarda folik asit vardir. Yani bize yararli olan sebzeleri bol bol tuketmeliyiz.

Malzemeler

600gr brokoli
5 yemek kasigi suzme yogurt
3 yemek kasigi mayonez
2 dis sarimsak
1 cay kasigi tuz
yarim demet dereotu

Yapilisi

Brokolinin sert kisimlari ayiklanir, suzgecin uzerinde buharda haslanir (buharda haslanirsa besin degeri yok olmaz ve rengi yesil kalir) Rondodan gecirilir, soguyunca, diger malzemeler ilave edilir. Servis tabagina alinir, dereotu ile suslenir. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Mmmmm...Harika görünüyor. Canım çekti :)

    YanıtlaSil
  2. cok guzel ellerine saglik. cok guzel bir meze, cok guzel bir salata.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!