Desenli boncuklu çanta


Bu çantayı arkadaşımla beraber yaptık. Dikilmesi kolay fakat çok şık bir çanta, ben bu çantayı kullandığımda sormayan kalmadı, nerden aldın diye soruyorlardı. Ben yaptım deyince çok güzel olmuş ellerine sağlık diyorlardı.




Biraz desenli kumaş biraz da parlak kumaş alalım. Once kalıbımızı çıkaralım, sonra kumaşın üzerine koyup bir arka, bir ön, bir de iki parçayı birleştiren ince uzun parça keselim. Birleştirmeden önce kumaşımızı işleyelim. Kumaşın renginde pul ve boncuk alalım, kumaşın desenine göre boncukları işleyelim. Ortasındaki büzgü için 8 tane zımbalı delik açtıralım. O deliklerden kurdale geçirelim ve büzelim, uçlarını düğümleyelim.





Sapı plastik halkadır, bu halkayı kurdale ile saralım. Çantanın ağız kısmına koyarak elde dikelim. Astarını hazırlayalım, içine cepler dikelim. Astarı sapın kenarlarından bastıralım, 3 tane zımba bastıralım (içine koyduklarımız düşmesin diye) Artık çantamız hazır.

Yorumlar

  1. MERHABA,

    Çok şık bir çanta,güle güle kullanın.Yapılışını güzel tarif etmişsiniz.Resimlerdende anlaşılıyor. Kalıbını nasıl bulabiliriz acaba?

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  2. Hadiye hanım merhaba
    Beğendiğinize sevindim.Ancak kalıbını altı oval olan bir çantanız varsa onun üzerine bir kağıt koyarak çıkarabilirsiniz,ben de öyle yaptım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. cok begendim, inanin hazir alinmis gibi. sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!