Ispanaklı , peynirli, sosisli börek



Malzemeler

5 tane yufka
yarım kg ıspanak
200 gr peynir
6 tane sosis
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı

Ispanakları ayıklayıp yıkayalım. İri iri doğrayalım, içine peyniri, sosisleri (ince ince doğradığımız) karabiberi, kırmızı biberi, yumurtanın akını koyup karıştıralım. Diğer tarafta çukur bir kaba suyu, sütü, yağı koyup karıştıralım.
Böreği yapacağımız tepsinin ölçüsünde bir tane keselim ayıralım. Tepsiyi yağlayalım üzerine yufkayı serelim, aralarına sütlü harcı koyalım, ikinci yufkayı da serip arasına harcı sürelim, 3. yufkayı da serip üzerine ıspanaklı harcı koyup üzerine 4. yufkayı serelim,aralarına harcı koyup5. yufkayı da serelim . En üstüne ayırdığımız yufkayı koyalım, kalan harcı da üstüne dökelim. En üstüne yumurta sarısını sürüp üzerine susam ve çörek otu koyalım. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yüzü kızarıncaya(30 dk) kadar pişirelim. Dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Not:Böreği bir gün önceden yapıp, seralayıp buzdolabında bekletirseniz, daha lezzetli olur. Yumuşak olmasını isterseniz piştikten sonra böreğin üzerini bir kaç damla suyla suluyalım, biraz kapattığımız fırında bekletelim. Ama bizim börek biraz fazla kızardı. (kızımın azizliğine uğradı)

Yorumlar