Zeytinyağlı enginar dolması



Enginarın faydaları saymakla bitmez, ben sizin için araştırdım ve faydalarını buldum.Yediğimizin her şeyin faydalarını öğrenmeliyiz.
Enginar karaciğer için çok faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. Karaciğer, böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür. Vücuda dinçlik verir. Bedeni ve zihinsel yorgunluğu giderir. Enginar, kalbi ve damar sağlığını korumakta da etkilidir. Hücrelerin yıpranmasını engelleyerek yaşlanmanın etkilerini azaltır. Bu kadar faydalı bir sebzeyi bol bol tüketmeliyiz.
Bu enginar dolmalarını Erçin hanım gönderdi. Ben de hemen fotoğrafını çektim, tarifini de istedim. Sizlere veriyorum, gerçekten çok güzel leziz bir yemek olmuş. Kızım sevmediği için ikisini de ben yedim.

Malzemeler

8 adet enginar
1 bardak pirinç
1-2 adet soğan
dolmalık fıstık
göz kararı zeytinyağı
taze nane
dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz

Yapılışı

Dolmalık fıstıklar yağda bırazcık kavurulur, ardından küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir, şöyle bir çevirilir. Üstüne yıkanmis pirinç, biraz taze nane, biraz dereotu, tuz, şeker karıştırılır. Tencereye çanak şeklinde dizilmiş, temizlenmiş yıkanmış enginarların içlerine doldurulur. Üzerlerine göz kararı zeytinyaği gezdirilir ve enginarlarin seviyesini geçmeyecek kadar su eklenir. Su kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte enginarlar ve pirinçler yumuşayana dek pişirilir.


Yorumlar