Şeker hamuru ile yapılmış bebek kapkekleri


Kızımın arkadaşının bebeği olacaktı. Arkadaşı baby shower (yani doğumdan önce akraba ve arkadaşlara verilen bir tür parti) yapacakmış. Bu bebek partileri bebeğin ihtiyaçları için gerçekten güzel bir şey... Eskiden bebek doğduktan sonra eş dost akraba altın getirenlerin dışında bebek giysileri getirirlerdi. Tulum, hırka, battaniye gibi şeyler.... Ama bu baby showerlarda gelen hediyeler ihtiyacı karşılar eksik olanlar alınır, aynı şeyden iki tane olmaz. Çok yakın arkadaşlar sorarak hediyelerini alır, bu sayede aileye de fazla masraf çıkmaz. Bence çok güzel bir yöntem.

Kızım da arkadaşına partide ikram etmesi için minik kap kekler yapmış. Çok güzel olmuş. Ben de sizlere bu kap keklerin yapılışını veriyorum.

Bende yakında Antep yemekleri ve bu bebek partileri ve doğum günleri için yemek ve pasta yaparak catering'e baslamayi düsünüyorum.


Bu kap keklerin hamuru daha önce verdiğim yumusak nemli kek hamurudur. Üzerleri şeker hamuru ile kaplanmış, çeşitli şekiller kalıpla kesilmiş üzerlerine yapıştırılmıştır.

Yapılan kap kekler jelatinlere tek tek sarılmış kurdaleyle bağlanmıştır.


Eline sağlik kızım!


Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazin!