Pirasali borek



Evde pirasa vardi ne yapayim diye dusunurken borek yapmak aklima geldi, hemen ise sarildim, ortaya gercekten nefis bir borek cikti. O kadar cok yapmisim ki yarisinindan fazlasini aralarina buzdolabi poseti acarak saklama kabina dizdim. Derin dondurucuya attim. Benim dondurucuda mutlaka bir cesit hatta bazen iki cesit borek bulunur. Ani gelen misafirlere, gec vakit aciktigimiz zaman hemen tepsiye dizip mikro dalga firina koyar 10 dakikada hazir, sicak sicak ikram ederim.
Sizde biraz fazla yapip derin dondurucuda uzun bir sure saklayabilirsiniz.

Malzemeler

1 kg pirasa
2 tane havuc
150 gr kiyma
1 sogan
2 yemek kasigi yag
4 yufka
1 cay bardagi iri kiyilmis ceviz
tuz, karabiber, kirmizi pul biber

Sosu icin

3 kasik yogurt
1 fincan sivi yag
1 yumurta
1 fincan sut

Yuzu icin

1 yumurta sarisi
susam

Yapilisi

Once soganlar dogranip yagda soldurulur. Kiyma ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Havuclar rendelenip kiymayla kavrulur. Pirasalar yikanip halka halka dogranip hep beraber kavrulmaya devam edilir. Pirasalar solunca alti kapatilir.
Yufkalarimizi acip 4 esit parcaya bolelim. Her parcayi sosumuzla islatalim ve genis kismina harcimizi koyup rulo saralim ve gul seklini verelim. Tepsimize yagli kagidimizi acalim. Hazirladigimiz borekleri tepsimize dizelim, uzerine yumurta sarilarini surup, susam serpelim. 200 derecede 30 dk boreklerimizin yuzu kizarincaya kadar pisirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar