Tam bugday unlu peynirli kek



Bu kek tarifini kizim Pinar Amerika´dan gonderdi. Bende sizler icin yayinliyorum. Kek degince aklimiza tatli kek geliyor. Bu peynirli bir kek. Hem de tam bugday unlu. Biliyorsunuz simdi tum doktorlar tam bugday ununu tavsiye ediyorlar. (tam bugday unlu cevizli muzlu mafin tarifinde unun yararlarindan bahsetmistim)

Malzemeler

3 yumurta
1 bardak zeytinyagi
1 bardak yogurt
2 bardak tam bugday unu
1 bardak un
1 paket kabartma tozu
Yarim demet dereotu
Yarim demet maydanoz
3 adet taze sogan
200 gr. sert beyaz peynir
Uzeri icin susam ve corek otu

Yapilisi

Yumurtalar beyazlayincaya kadar cirpilir. Uzerine yag, yogurt eklenir ve karistirilir. Karisimin icine un ve kabartma tozu eklenir. Iyice karistirdiktan sonra dogradigimiz dereotu, maydanoz, taze sogan (istege bagli), ve peynir eklenip spatula ile karistirilir. Hamur iyice yaglanmis muffin kalibina ya da borcama yayilir ve ustune corek otu-susam karisimi serpilir. 180 derecede ustu altin sarisi oluncaya kadar (yaklasik 30-40 dk.) pisirilir. Firindan cikarilip biraz soguduktan sonra kesilip servis yapilir. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. eşim peynirli keke bayılır ama tam buğday unuyla hiç denemedim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Sevgili admin balıkesir dursunbey ilçesinde su ile çalışan taşlı değirmen işletmekteyim.değirmenim tamamen dogal ve hijyeniktir.değirmenim tarım ve köyişlerinden onaylıdır.değirmenimde tam bugday unuçavdar unu yulaf unu ve mısır unu üretimi yapmaktayım.ürünlerimiz tamamen yerli tohumdan ürütilmektedir.ürünlerimiz %100 doğal ve katkısızdır.detaylı bilği için www.suçiktisudeğirmeniunu.com adresinden faydalanabilirsiniz.saygılarımla halil ayar

    YanıtlaSil
  3. Harikasınız. 🙏🙏🙏🙏👏👏👏👏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!