Tavuklu rulo makarna




Ne yalan soyleyeyim ben bu makarna turunu yeni duyuyorum. Ama cok guzel lezzetli bir yemek oldu. Bu boru veya rulo makarnayi Istanbulda oturanlar icin soyluyorum. 3 M li Migroslarda ve Metroda bulabilirsiniz.

Malzemeler

1 paket makarna (manicotti)
2 tavukbudu
1 kase sitaki mantari
1 kase istiridye mantari (yoksa kucuk mantar)
Yarim demet ispanak yapragi
1 sogan
3 dis sarimsak
Siviyag
Tuz, karabiber

Besamel sos

2 corba kasigi un
3 su bardagi sut
Muskat
Tuz, karabiber
1 su bardagi kasar rendesi

Yapilisi

Sogan ve sarimsagi ince dograyarak sivi yagda soteleyelim.Biraz kavrulunca uzerine dogranmis butu ekleyelim. Sogan ve eti bir sure sotelendikten sonra dogranmis mantarlari ekleyelim. Suyunu salip kivam almaya baslayinca uzerine ispanagi ekleyelim. Bir iki kez cevirdikten sonra altini kapatalim.
Besamel sos icin bunu her besamelli yemeklerde tekrarliyorum, her seferinde aramiyasiniz diye. Diger tarafta sivi yagi ve unu koyarak kavuralim. Kavrulan unun uzerine sutu, karabiberi ekleyerek kivami koyulasincaya kadar cirparak pisirelim.





Hazrladigimiz harctan tepsinin altina bir kac kasik yayalim. Kalan harci rondodan gecirip pure yapalim. Bu arada makarnalari 5 dk haslayalim (cok haslarsak kenarlarinda yirtiklar olur) Bu harci rulo makarnalarin icine dolduralim, tepsiye dizelim. Uzerine besamel sosu dokup yayalim. En uste kasarlari serpip 180 derecedeki firinda pisirelim. Servis tabagina alip sicak srvis yapalim. Afiyet olsun.







Yorumlar

  1. elinize sağlık.ilk kez görüyorum.değişik bir makarnaymış

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!