Balkabagi ve Patates Corbasi


Balkabagi zamani geldi. Gecen sene bizim evde cok populer olan tahinli cevizli kabak tatlisinin yaninda bu sebzeyi kullanacak degisik yollar aramaya basladim. Bu corba onumuzdeki kis aylarindan icinizi isitacak bir tarif.

Malzemeler

1,5 - 2 kilo balkabagi
2 patates
4 dis sarmisak
4 bardak tavuk suyu
3 yemek kasigi ince dogranmis maydanoz
Servis yaparken eklemek uzere bir kase yogurt

Yapilisi

Bal kabaklarini yikayip kabuklari ile birlikte bir borcama yerlestirin. Sarmisaklari balkabaklarinin bosluk kisimlarina yerlestirin. Borcamin ya da firin kabinizin icine bir parmak su koyun ve 200 derecede 45 dk. ustleri kizarincaya kadar pisirin. Firindan cikardiginizda balkabaklari yumusamis ve kabuklarindan kasik yardimiyla ayriliyor olacaklar.

Balkabaklari piserken patatesleri haslayin ve soyun.

Kabuklarindan cikardiginiz balkabaklarini, sarmisaklari ve patatesleri tavuk suyu ekleyerek mutfak robotunda pure yapin. Daha sonra tencereye alip iyice kaynatin. Tam servis yapmadan once birer kasik yogurt ekleyin ve biraz maydanozla susleyin. Bizim evde herkes maydanozun bu corbada guzel oldugunda hemfikirdi fakat yogurt eklemeden daha guzel oldugunu dusunenler oldu. Siz damak tadiniza gore ayarlayabilirsiniz. Kis aylari icin nefis bir corba, afiyet olsun.

Yorumlar