Soslu , tavuklu, salata



Bu salata Amerikali bir sef, ELLIE KRIEGER 'in tarifi. Televizyonda yemek programi var, kizim ona saglikli baci diyor . Cunku butun yemekleri az yag kullanarak protein ve karbonhidratlari dogru oranda yapip saglikli kalmamizi sagliyor. Ben de ondan bir kac tarif aldim sirasiyla yayinlacagim.

Asagidaki salata karbonhidrat, protein ve sebze agirlikli, hem doyurucu hem besleyici. Yapilan sos sayesinde tadi bir harika oluyor. Denemenizi siddetle tavsiye ederim.


Malzemeler

sosu icin

2 kasik yogurt
2 kasik mayonez
iki kasik ketcap
2 kasik hardal
1 kasik sirke karistir

1 adet tavuk gogsu

Krutonlar icin

yarim bayat ekmek (kucuk kusbasi dogranmis)
1 kasik kekik
1 kasik kirmizi biber
2 kasik zetinyagi


Salata icin

1 adet kivircik
Kucuk bir kirmizi sogan
2 kucuk domates
1 tane kucuk salatalik

Yapilisi

Kivirciklari dograyalim, dometesleri de kup kup dograyalim, uzerine salataliklari dograyip ekleyelim. Bir kucuk sogani da dograyip ekleyelim.

Uzerine sosumuzu (mayonez, ketcap, hardal, yogurt, sirke ve tuz koyup karistiralim) salatamizin uzerine dokelim. Tavuklari iki santim kalinliginda verev kestikten sonra izgarada pisirelim. Pisirdigimiz tavuklari salatamizin uzerine koyalim. Ekmekleri kusbasi dograyalim ekmeklerin uzerine kekik, kirmizi biber serpip elimizle karistiralim varsa sprey yagi ekmeklerin uzerine sikalim. (Ben Amerika´dan getirmistim, bana cok kolaylik oluyor, her cesidi var Bilmem burada var mi? Henuz arastirmadim, bu spreyler sayesinde yagi az kullanmis oluyorsunuz) yagladigimiz tepsiye koyup firinda kizartalim. Kizarttigimiz bu ekmekleri salatamizin uzerine koyalim. Afiyet olsun.



Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum yazin!