Engelliler Yararina Kapak Toplama Kampanyasi

Arkadaslar, herkesin sosyal sorumluluk geregi olarak bu kampanyaya katilimini rica ederim.
Haydi herkes kapak toplamaya. Ne kadar cok kapak o kadar cok sandalye.

Kampanya websitesinden bilgiler ekliyorum:

Yapmamız gereken şey çok basit sadece evde, dışarıda ve burada kullandığımız şeylerin kapaklarını atmamak ve biriktirmek. Bunlar neler örnek vereyim: Karton bardakta alınan sıcak veya soğuk içeceklerin kapağı, sabah kahvaltıda içilen portakal suyu şişesinin kapağı, diş macunu tüpü kapağı, plastik su şişesi/damacana kapağı, ilaç şişesi kapağı, göz damlası vs. benzeri kapakları, tükenmez kalem kapağı, deterjan şişesi kapağı, gıda ambalaj kapakları(yoğurt, peynir vs.), meşrubat şişesi kapağı, pastörize süt kutusu kapağı, plastik CD vs. kutuları, krem vs. kutularının veya tüplerinin kapağı, şampuan şişesi kapağı vb. Benim şu anda aklıma gelmeyen pek çok şeyin de kapağı olabilir.

Hem kendimize hem de gelecek nesillere daha yeşil ve temiz bir dünya bırakmak hem de ihtiyaç sahibi kişilere bu desteği vermek için biz de elimizden geleni yapabiliriz. Apartmanlar bunun için çok uygun her daire haftalık olarak biriktirdiklerini apartman görevlisine teslim edebilir ve toplanan kapaklar toplu olarak belediyeye iletilebilir. Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Ataşehir tane tane kapak topluyor adım adım engelleri aşıyor'' kampanyasına ilgi gün geçtikçe artıyor. Gördüğü ilgi nedeniyle Aralık 2010 tarihine kadar uzatılan ''Ataşehir tane tane kapak topluyor adım adım engelleri aşıyor'' sloganıyla başlattığımız bu kampanya, doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmakla çevresel bir proje, kapaklardan sağlanan gelirle engelli vatandaşlarımıza umut olmak adına sosyal bir proje özelliği taşıyor. Kapaklardan elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler Anadolu Yakası Türkiye Sakatlar Derneği aracılığı ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edilecek. Sizlerin Belediyemize ulaştırdığınız her plastik kapak engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınması için bir umut olacaktır. Türkiye’nin hemen her yerinden Ordu Fatsa, Siirt, İzmit, İzmir Ege Üniversitesi, Ankara, Kırklareli ve Gebze Dilovası’ndan kampanyamıza destek geliyor. Kapak toplama kampanyamızla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze ulaşan vatandaşlarımız kampanya hakkında bilgi almak için bize sıkça sorular soruyor.

İşte kampanyaya ilişkin en çok sorulan sorular ve bunların yanıtları: Neden Plastik Kapak: Herkesin kullandığı ambalajlarda bulunduğundan ve kolay toplanabildiği için plastik kapaklar tercih edilmiştir.
Hangi Kapaklar Kampanya Kapsamında: Plastik kapak olmalı, renk ve büyüklük önemli değil. Kampanya Tarihleri: Kampanyamız 22.04.2010 - 30.12.2010 tarihleri arasındadır.
Toplanan Kapaklar Nereye Teslim Edilecek: Topladığınız plastik kapakları Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne getirebilirsiniz. Ulaştıramadığınız kapaklar için 0216 570 50 99 nolu Alo Çevre Hattından bilgi alabilirsiniz.
Kaç Kapağa Kaç Tekerlekli Sandalye Alınabilir: Yaklaşık 250 kg Plastik kapak ile 1 tekerlekli sandalye alınabilmektedir.

Yorumlar