Dogum gunu pastasi (seker hamuru ile suslenmis)





Kizim ve oglumun dogum gunleri 1 gece arayla olunca iki pasta yapmak zorunda kaldim. Oglum koyu bir fenerbahceli oldugu icin ona sari lacivert yaptim. Kizim icinde sari ciceklerle susledim. Biraz aceleye geldi ama bu sefer bununla idare etsinler, insallah seneye daha degisik bir pasta yaparim.
Kizimin ve oglumun burdan dogum gunlerini kutluyorum. Hayat her zaman yavrularima her istediklerini , mutlulugu, basariyi ve sagligi versin. Onlari cok seviyorum.
Bu pastanin birinin icinde muz digerinde ise kivi var. Ben size malzemeleri vereyim, hangi meyveyle yapacaginiza siz karar verin.

Malzemeler

4 yumurta
4 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi un
1 buyuk cay bardagi seker
4 yemek kasigi su
4 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu

Arasi icin

1 su bardagi soguk sut
1 paket krem santi
1 paket seker hamuru
Renkli gida boyalari
inci taneleri
2 tane kivi


Yapilisi

4 kasik su ile yumurtalari bir guzel cirpalim sonra sekeri ilave edip cirpmaya devam edelim. Diger tarafta unu eleyip icine nisasta, kakao ve kabartma tozunu koyup karistiralim. Mikseri birakip kasikla yavas yavas unu dokup karistiralim. Icini yagladigimiz kek kalibina dokelim.(ben bir yuvarlak, birde kalp seklindeki kaliba doktum. ama iki olcu yaptim) Onceden isitilmis 175 derecede 25 dk pisirelim. Soguduktan sonra 2 esit parcaya bolelim.
1 bardak sut ile krem santiyi cirpalim. Pastamizin alt tabanini sekerli su ile islatalim (ben meyve suyu ile islattim) bir kat kremsanti surelim, uzerine soyup dilimledigimiz kivileri dizelim (isterseniz biraz damla cikolata serpebilirsiniz) Ikinci parcasini kivilerin uzerine yerlestirelim, yine islatalim sonra cok ince bir tabaka kremsanti surelim.
Seker hamurumuzu elimizle yumusatip merdane yardimi ile pastamizin genisligi kadar acalim (yapisirsa pudra sekeri kullanalim) Actigimiz hamuru pastamizin uzerine yayip elimizle ustunu duzlestirelim. Kenarlarini bicak yardimi ile keselim. Kenarlarina ince rulo yaptigimiz parcalari cerceve yapalim. Uzerini siz istediginiz gibi ciceklerle veya cocugunuz sevdigi figurlerle susluyebilirsiniz.
Simdiden afiyet olsun diyorum.






Yalniz burada Fenerbahce´liler bana kizmasinlar cunku aceleyle formanin cizgilerini yalnis yapmisim. Tum Fenerbahce´lilerden ozur diliyorum. (ben de Fenerbahceliyim)

Yorumlar

  1. Benim cocuklarimin dogumgunleri arasinda da 2 gun var. Cok zor oluyor boyle. Yine de iki pasta yapabilmissin ellerine saglik. Iyiki dogmus yavrularin.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı doğumgünleri olsun inş. nice mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim heriki yavruna da, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!