Kis hazirliklari



Kis hazirliklarini hizlandirdim. Cunku yazin, hormonsuz sebzeleri bitmek uzere. Bu gun kozlenmis biber tursusu yaptim. Bir de patlican kozledim. Gecen ay da domates konservesi, bamya. taze fasulye, bezelye, barbunya yaptim. Bu sene ilk defa islim kebabi icin patlicanlari fircayla yaglayip firinda kizarttim, soguttum, agzi kilitli torbalara koyup buzluga kaldirdim. Cunku Amerikadan gelecek kizim bu kebabi cok sevdigini soyledi, bende hormonsuz patlican olsun diye hazirlayip, dondurdum.

Sizlerin daha kolay bu kis hazirliklarina ulasmaniz icin hepsini bir araya topladim. Her aradiginizda artik bulabilirsiniz. Haydi herkes kis hazirligi yapmaya!

Buzluk icin Taze Fasulye Hazirlanmasi




Buzluk Bamyasi





Domates konservesi






Kozlenmis biber tursusu


Buzluk posetinde domates dondurmak

Domateslerimizi alip once iyice yikiyoruz. Sonra kabuklarini soyup cekideklerini cikariyoruz ve kusbasi dogruyoruz.(ben icine yesil biberde dogruyorum) Kilitli torbalara doldurup buzluga koyuyoruz.


Bezelyeleri dondurmak

Bezelyelerin iclerini cikariyoruz.Cikardiktan sonra yikiyoruz, Kurumalarini bekliyoruz, sonra kilitli torbalara koyup agzin kilitliyoruz.


Kozlenmis patlicanlari dondurmak


Patlicanlarin ( buyuk bostan patlicanlari olursa iyi olur)uzerine bir kac cizik attiktan sonra nerde kozlemek istiyorsaniz patlicanlarin uzeri kararana kadar kozleyelim( ben firinda kozluyorum). Biraz soguduktan sonra soyup ince ince kiyiyorum, sonra agzi kilitli torbalara bir yemeklik koyup kilitliyorum .Sonra tabii dogru buzluga...
Alinazik, begendi, patlican salatasinda buzluktan cikarip rahatlikla kullanabiliriz.


Dolmalik kirmizi biberleri dondurmak

Kirmizi biberleri alip yikadiktan sonra iclerini oyuyoruz. Sonra tekrar yikayip bas asagi gelecek sekilde bir kagit havlunun uzerine dizelim. Sulari kuruduktan sonra yine kilitli torbamiza sivri uclari igerinin icine girecek sekilde dizelim.Agzini kilitleyelim. Simdi nicin kilitli torba kullaniyorsnuz diyeceksiniz, cunku torbanin kilidi acip istedigim kadarini alip tekrar kapatiyorum. Diger torbalarin agzini bagladigimiz icin acarken yirtiliyor tekrar ayni torbayi kullanamiyoruz.



Barbunya dondurmak


Barbunyalari alip iclerini cikariyoruz. Sora yikayip sularinin kurumasini bekliyoruz. sonra yine birer yemeklik torbalara koyup kilitliyoruz.

Islim kebabi icin patlican hazirlamak isterseniz buradaki islim kebabi tarifine bakabilirsiniz.




Yorumlar

  1. canım emeklerine sağlık maşallahh:)) kışlıkklar tamam:) herşey hazır senin için:)
    allah doya doya yemeyi nasip etsin inşallah bereketli olsun:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!