Benim Abajurum



Abajurlarım çok eskimişti. Ben de yenilemek istedim, aklıma böyle bir fikir geldi, hemen uygulamaya koydum. Önce abajuru nasıl yapacağımı tasarladım ve ortaya benim dizaynim olan bu abajurlar çıktı. Herşeyini ben yaptım. Bu abajur tellerini ve küplerini hobi merkezlerinden bulabilirsiniz. Kristallerini avizecilerden veya takı malzemeleri satan yerden alabilirsiniz. Elektrik aksamınıda elektrikçiden veya hipermarketlerden alabilirsiniz.





Küpün üzerini su bazlı açık sarı renge boyadım. Sonra üzerindeki çiçekleri seramik boyasıyla yaptım, kenarlarına 3 boyutlu yaldızlı boyayla çizdim.Elektrik için delik olan alt tarafından kabloyu çıkardım ucuna fişi taktım .Üstte, duyu sıcak slikonla yapıştırdım.
Yatak örtümün aynı kumaşından abajur telini kapladım, uçlarını kenarlarına diktim. Eski avizeden kalan kristalleri bordo ojeyle boyadım, onları da kenar kısmına diktim. Büyük kristalleri avize iğnesi ile uçlarına astım.
Böylece abajurum hazır oldu. Bundan bir çift yaptım yatak odamdaki komidinlerimin üzerine yerleştirdim. Her gece yatarken abajurumu açıp ışığında kitabımı okuyorum.


Yorumlar

  1. çok şık olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. harika olmus.. ne kadar da sIklar, elinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, abajurunuz cok güzel olmus, ellerinize saglik, el emegi olan calismaya bayilirm. Bastiga da yorum yazdim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ayşe hanım abajurumu beğendiğinize sevindim.Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!