Fellah Köftesi



Antep'liler yapar ama daha çok Hatay, İskenderun tarafı daha çok onlar yapar. Çabuk yapılan damak zevkinize uygun, fazla masrafı olmayan köftedir.

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 kahve kaşığı karabiber
1 yumurta
tuz
Yarım demet maydanoz

Sosu için

1 tane soğan
2 diş sarımsak
3 tane domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı karışık salça
1 tane yeşil biber
1 çay kaşığından az limon tuzu

Yapılışı

İnce bulguru yoğuracağınız kaba koyalım.Sıcak su ile bulguru ıslatalım , üstünü kapatalım. 15 dk dinlendirelim.Soğuyan bulgurların üzerine unu, karabiberi,tuzu döküp yoğurmaya başlayalım, 1 yumurta kıralım, yoğurmaya devam edelim.İyice yoğrulan köfteyi misket büyüklüğünde alıp elimizde yuvarlayalım. Diğer tarafta tencereye suyu koyup kaynatalım, içine köfteleri atalım haşlayalım. sonra süzgeçe alıp süzelim.
Sosu için doğradığımız soğanları yağda kavuralım, sarımsakları atıp kavurmaya devam edelim. Domatesleri soyup küp küp doğrayalım, biberleri de doğrayalım.Soğanların içine ilave edelim.Tuzunu, salçasını, karabiberini, limon tuzunu koyup pişmeğe bırakalım. Piştikten sonra haşladığımız köfteleri içine koyalım, bir iki defa çevirelim.
Soslu köfteleri servis tabağına alalım, ince doğranmış maydanozları üstüne serpelim. Acı biber turşusu ile servis yapalım.


Yorumlar

  1. işte bu tarif çok güzelll anlatımda canım istedi valla[binnur]

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!