Patatesli mantı



Balkon dolabını temizlerken kızım mantı kalıbını gördü. Hemen mantı yapalım diye tutturdu. Kızım evde kıymamız yok dediysem de vazgeçmedi, bizde patatesli yaparız dedi. Baktım ikna olmayacak tamam dedim. İkimiz beraber mantıları yaptık. Gerçekten mantımız çok güzel ve hafif oldu. Oturup ikişer tabak yedik. Herkes lütfen bir defa bu patatesli mantıyı denesin...



Malzemeler

Hamur için

2 bardak un
1 bardak su
1 yumurta
tuz

içi için

3 patates
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, kırmızıbiber

Sosu için

1 bardak yoğurt (tercihen süzme )
3, 4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yağ
kırmızıbiber, karabiber

Yapılışı

Un, su, tuz, yumurta ile sert bir hamur yapalım. Hamur dinlenirken patatesleri haşlayalım.




Haşlanan patetesleri ezip içine maydanoz, karabiber, tuz, kırmızı biberi koyup karıştıralım.
Hamurdan bir parça alıp yuvarlak açalım, unladığımız mantı kalıbını üzerine yayalım, merdaneyle hafifce üzerinden geçelim (iç koyacağımız yer belli olsun diye) Patates içimizi belirlenen yerlere koyalım. Hamurdan bir parça daha alıp bir yuvarlak daha açalım. Açtığımız hamuru iç koyduğumuz hamurun üzerine kapatalım, yani yapıştıralım. Merdane ile bastırarak bir iki sefer hamurun üstünden geçelim.




Arkasını çevirip kalıba vuralım, Tepsiye düşen mantıları 10, 15 dk fırınlayalım. Kaynar tuzlu suda haşlayalım.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurdumuzu (mantıları haşladığımız su ile yoğurdumuzu ılıtalım) hazırlayalım. Haşlanan mantıları içine atıp, karıştıralım. Kızdırdığımız yağın içine kırmızıbiber ve karabiberi atıp mantının üzerinde gezdirelim.


Yorumlar

  1. PAtatesin böreğini, poaçasını da çok severim ben. Mantısı da güzel olmuştur eminim. Ama tam karbonhidrat bombası olmuş yerken dikkat etmek gerek :) (niye bu tadı güzel olan şeyler hep zararlıdır?)

    YanıtlaSil
  2. Naileciğim bu mantı inan çok hafif,kıymalı mantıdan çok hafif, çünkü yağ hiç yok,yalnız yüzüne yağ konuyor oda isteğe bağlı(sen istediğin kadar yiyebilirsin, kalorisi çok az)sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!