Közlenmiş kırmızı biber turşusu





Benim kışa hazırlığım başladı. Önce 3 çeşit reçel, domates konservesi, salçalı kekik, közlenmiş kırmızı biber turşusu yaptım. Bunları nasıl yaptığımı sırasıyla anlatacağım. Kırmızı biber turşusu yaparken faydalarını araştırdım. Bence yediğimiz her şeyin nelere iyi geldiğini bilerek tüketmeliyiz.

Gaziantep Üniversitesi'nin kırmızı biber üzerine yaptığı araştırma sonuçlarında; kırmızı biberin içerisinde bol miktarda bulunan “Kapsaisin” maddesinin insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkiye sahip olduğunu, ağrı kesici ve iltihapı yok ettiğini, kanser önleyici etkisini ise içindeki kırmızı karotenoid maddesi sağladığını söylüyor. Ayrıca kırmızı biberin kolesterol düşürücü, mide asidini düzenleyici ve mikrop öldürücü etkilere sahipmiş. Sanıldığının aksine kırmızı biber zayıflatıcı etki de gösteriyormuş.

Bu kadar faydalı bir sebzeyi o halde bol bol tüketmeliyiz. İster çiğ, ister közlenmiş olarak yiyebilirsiniz.

Malzemeler

2 kg kırmızı biber
7-8 dis sarımsak
sirke
tuz

Yapılışı

Kırmızı biberleri ister ocak üstünde isterseniz fırında közleyelim. Biberlerin kabuklarını soyalım, doğrayalım. Bir kabın içine koyalım, sarımsakları soyup ikiye bölelim, biraz tuz atıp, biraz sirke koyup karıştıralım. Kavanozları biberlerle dolduralım, biberlerin üstünü bastıracak kadar sirke koyalım. Serin bir yerde saklayalım.

Kısırla, güzel yapılmış antep usulü mercimekli köfteyle afiyetle yiyebilisiniz.




Yorumlar

  1. Nurşen abla ellerine sağlık.

    Sirke ile birlikte su da katılmıyor mu bu turşuya?

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Naileciğim, bu turşuya su katılmıyor. Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!