Havuc marmelati



Havucun faydalari saymakla bitmez. A vitamini barındıran havuc B, C, D ve E vitaminleri acısından da oldukca zengindir. Ayrıca karoten, seker ve fosfor ihtiva eder
Vucuda, kalbe ve gozlere kuvvet verir. Vucuttaki zararlı maddeleri uzaklastırmaya yardımcı olarak kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir.
Ben havucu cig olarak, yemeklerde, tursuda, marmelatta ve havuc kizartmasinda bol bol kullaniyorum. Birde havuclu pilav varki yiyenler surekli yapmak isterler. Belki siz de biliyorsunuzdur. Bir ara tarifini veririm.

Malzemeler

1 kg havuc
4 tane portakal
1 kg seker
1/2 tane limon suyu
soyulmus antep fistigi
3 tane karanfil

Yapilisi

Havuclar soyulup rendelenir, bir adet portakalin da kabugunu rendeleyin. Kalan portakallarin suyunu sikin, limon suyunu uzerine ilave edin. Düdüklü tencereye rendelenmis havucu, portakal kabugunu, tozsekeri, karanfili, portakal suyunu ve limon suyunu koyup, hepsini kariştırıp düdüklü tencerede yaklaşık olarak 3-5 dakika arası pişirin, altını kapatıp kendi kendine soğumasını bekleyin. Icinden karanfilleri cikartin. Soguduktan sonra soyulmus tuzsuz antep fistigi atip karistirin. Kavanozlara koyup serin bir yerde saklayin. Afiyet olsun.
Not:Recelleri buzdolabinda saklamak istersek, surekli buzdolabinda saklanmalidir. Yada disarda serin bir yerde saklanmalidir. Bir buzdolabinda bir disarda saklarsak isi farkindan recellerimiz bozulur.


Yorumlar

  1. Nurşen abla, cezerye seven biri olarak bu tarif çok hoşuma gitti. Güzel bir tat olduğuna eminim. Havucu tatlılara ben de çok yakıştırıyorum. Özellikle bu tür ve tabii ki keki.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel, cok degisik bir tarif olmus. Elinize saglik

    YanıtlaSil
  3. Nailecigim
    Uzun zamandan beri bloga yazi yazmiyordun bayagi seni merak ettim. Kotu bir seyler yoktur insallah. Havuc marmelatini begendigine sevindim. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!