Tavada kiymali mantarli borek


Benim borek canavarim yine cok nefis bir borek yapmis. Benim carsida isim oldugu icin malzemeleri cikardim, geldigim zaman yaparim dedim. Giderken bana nasil yapacaksin diye sordu bende anlattim. Ama hic tahmin etmemistim yapacagini, cunku vizeleri oldugu icin sinava calisiyordu. 1 saat sonra dondugum de boregi pismis, 2 dilimi de yenmis buldum. Gercekten cok nefis olmustu. Baharati ayarlamasini cok iyi biliyor. Ellerine saglik Gozdecigim.
Firininiz bozuk ise, bu boregi yapmak icin tam zamani veya firini yakmak icin useniyorsaniz koyun ocaga boregi siz cayinizi demleyin o zamana kadar boreginiz hazir. Ama komsuyu cagirmayi unutmayin.

Malzemeler

3 yufka
300gr mantar
150 gr kiyma
1 tane sogan
1 tane yesilbiber
1 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi karisik salca
1 cay bardagi ceviz
tuz, karabiber

sosu icin

1 yumurta
2 kasik yogurt
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi su

Yapilisi

Kiyma tencereye konur kavrulur, bir sogan dogranip uzerine konur ve kavrulmaya devam edilir. Haslanan mantarlar dogranip ilave edilir, salcasi konur, yesilbiber dogranir kavrulmaya devam edilir. Tuz, biber, kekik atilir ve karistirilir. En son cevizler konur ve karistirilir.
Sosu icin yumurta, yogurt, sut ve su koyup karistiralim.
Altini iyice yagladigimiz 30 cm lik tavaya yufkamizi acalim (uclari disa tassin) yufkanin uzerine sostan surelim.2. yufkayida koyalim yine sostan surelim. Hazirladigimiz ici yufkanin uzerine yayalim, son yufkayida koyalim. Alta actigimiz yufkanin uclarini ustune kapatalim, kalan sosu uzerine dokelim.
Ocagin ustune tavamizi koyalim, kisik ateste alti kizarmaya baslayinca (citir citir ses geldigi zaman) tersini cevirip pisirmeye devam edelim. Altida kizarinca servis tabagina cevirip dilimleyelim . Afiyet olsun.

Yorumlar