Karnibahar graten



Ben kis sebzelerinin hemen hemen hepsini cok severim. Karnibahar, lahana, pirasa, ispanak, pancar daha sayamadiklarim. Karnibaharin kizartmasina bayilirim, citir citir balik tadinda fakat kolestrolum oldugu icin ve doktorlarin kizartma zararlidir dedikleri icin ben de firinda yapmak zorunda kaldim. Gercekten cok nefis oldu. Sizlerinde denemenizi isterim.
Isterseniz birazda faydalarindan bahsedelim.
Karnibahar vitamin ve mineraller acisından zengin besleyici bir sebzedir. Vucuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunlugu giderici etkiye sahiptir. Sinirleri güclendirir. Seker hastalıgına ve romatizmaya karşı yararlıdır. Kolesterolu dusurur.
Bagırsakların duzenli çalısmasını saglar. Vucuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcıdır. Kabızlıgı gidericidir ve idrar sokturur.

Malzemeler

Bir orta boy karnibahar
2 yumurta
1 bardaktan biraz fazla yogurt
3 kasik un
1 kahve fincani siviyag
karabiber, tuz
1 bardak rendelenmis kasar

Yapilisi

Karnibahari tuzlu suda haslayalim (buharda haslarsak vitamin deger kaybini onlemis oluruz) Hasladigimiz karnibaharlari borcama yanyana yerlestirelim. Bir buyuk kasenin icine unu, yagi, yogurdu, yumurtayi, karabiberi, tuzu karistirip karnibaharin uzerine yayalim. Onceden isitilmis 200 dercede ustu kizarincaya kadar pisirelim, kizarinca cikarip kasarlari serpip tekrar firina koyalim. Kasarlar eriyip kizarinca cikaralim. Biraz soguduktan sonra servis tabagina alalim. Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. harika harika cok severim. hele boyle guzel olunca! elinize saglik, ben de deneyecegim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik. Bende bugun yapmayi dusunuyorum. Umarim sizinki kadar lezzetli olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!