Tavuk bulyon




Malzemeler

5 tane but veya butun tavuk olabilir
Kekik. nane, kirmizi biber
Karabiber,feslegen
Buz posetleri veya buz kaliplari

Yapilisi

Tavuğu çeşitli sebzelerle haşladıktan sonra tel süzgeçten geçirin, Tavuk suyuna karabiber, biraz kırmızı biber, kekik, nane ve tuz gibi aklınıza gelebilecek ve sevdiğiniz her türlü baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra buz kalıplarına paylaştırıp buzlukta dondurun. ( ben buzluk posetlerine dolduruyorum, hem yer kaplamiyor, hem de bir iki tane alip geri hemen koyuyorum, cikarmasida cok kolay)
Yapacağınız yemeklerde hazır bulyon yerine, evde hazırladığınız ve icine istediginiz tatlari koydugunuz doğal bulyonunuzu kullanın. Ve gercekten, evde yapılmış bulyonun tadını hazır bulyonlarda bulamıyorsunuz.
Mutfak masalinin blogunda gordum, denemek istedim, ben de pet bardaklara koyup et ve tavuk suyunu donduruyordum, fakat icine baharat koymuyordum, baharatli denedim, gercekten cok guzel oldu.
Aynisini ete de uyguluyabilirsiniz.




Yorumlar

  1. buz poşetleri fikrine bayıldım
    nerde satılıyor bu buz poşetleri?
    ben de gerçek tavuk ya da et suyunu tercih ederim hep

    YanıtlaSil
  2. Fidos hanim, bulyonlari begendiginize sevindim.Bu buz torbalari tum marketlerde var. Uzerinde buz torbasi diye yaziyor. Migros,dia, sok ve diger marketlerde var.Insallah bulur ve bulyonlari yaparsiniz.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!