Bulgurlu Yaprak Sarmasi




Malzemeler

2 su bardak pilavlik bulgur
2 tane orta boy sogan
5 dis sarimsak
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 cay kasigi karaiber, tuz
Yarim cay kasigi limon tuzu
1 cay bardagi zeytinyagi
500 gr ister taze, isterseniz salamura asma yapragi

Yapilisi

Taze asma yapragi ile yapacaksak tuzlu su kaynatip yapragimizi haslayalim.Sonra suzgece cikarip suyunu suzdurelim.Salamura yaprakla yapacaksak aksamdan ustune sicak su koyup sabaha kadar sicak suda bekletelim, sonra suyunu suzelim.

Diger tarafta bir tepsiye bulguru, ince dogradigimiz sogani, salcayi sarimsaklari ,tuzu, biberi, limon tuzunu ve yagini koyup elimizle bir guzel harmanlayalim. Sonra sarma tahtasina alip yapragin ortasina biraz icten koyarak (fazla koymayalim, eger fazla koyarsak bulgurumuz sisecegi icin sarmamiz patlar) incecik saralim. Tencereye verev verev dizelim. Sonra tencerenin uzerine bir tabak veya dolma tasini koyup ustunu bastiracak sekilde su ilave edelim. Suya biraz limon tuzu ve tuz ekleyip pismege birakalim. Sarmamiz kaynamaya baslayinca altini kisip yaklasik 1 saat pisirelim.
Pistikten sonra suyunu suzup sicakken ister bir parca tereyagi, istersenizde sizma zeytinyagini sarmalarin uzerine gezdirelim. Bu yaptigimiz sarmalarin tadini bir kat daha lezzetlendirecektir, Servis tabagina alip yaninda veya ustunde sarimsakli yogurt ile tuketelim. Afiyet olsun.

Yorumlar