Mercimekli borek



En sevdigim mercimekli borektir. Cogunuz bilirsiniz mercimegin lifli ve bol proteinli bir besin oldugunu başta B vitamini ve demir olmak üzere kalsiyum, manganez, sodyum, bakır, çinko ve fosfor icerdigini.
Anne sütünü artırıp, kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
Bu kadar faydali olan mercimegi boreklerde, pilavini yaparak, corbasini yaparak bol bol tuketmeliyiz.

Malzemeler

5 yufka
2 su bardagi yesil mercimek
2 adet sogan
1,5 corba kasigi biber salcasi
corek otu
karabiber

sosu icin

1 cay bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
1 cay bardagi su

Yapilisi

Once ic malzemesi hazirlanir. Soganlar dogranir, 3 kasik yagda soganlar sotelenir. Salca ve
haslanan mercimeklerde ilave edilir, tuz, karabiber atilir. 5 dakika sotelendikten sonra alti kapatilir.
Bir yufka acilir. Sosu icin yogurt, yag ve su karistirilir. Acilan yufkanin uzerine sos surulur, ikiye katlanir, tekrar sos surulur, 8 parcaya ayrilir. Genis kenarina icten konur kalin sigara boregi seklinde sarilir, uzerine yumurta sarisi surulur (surulen yumurtanin icine bir kasik su konursa yumurta yanmaz) corek otu serpilir. Onceden isitilmis 180 derecedeki firinda 25 dk pisirelim. Servis tabagina alinir. Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. ne kadarda güzel görünüyor eminim tadıda nefistir ellerinize sağlık evet çok faydalı yeşil mercimek ama pek tüketilen bir gıdada değil eşim hele görünce askerliğini hatırlatıyormuş ağzını sürmüyor kızım zaten kırık ağız bişi yemez bir benmi keşke her yemeğe hep konulsa heleki bulgur pilavına çok yakıştırıyorum ben

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!