Tiramisu



Bu ikinci tiramisu tarifim, bundan oncekini kedi diliyle yapmistim, bu da pasta tabani ile yapilmis bir tiramisu. Kizim Pinar´la beraber yaptik. Tamamini cekecektim, baktim ki bu kadar kalmis, bunuda yemeden hemen fotografini cektim. Cektikten 2 dk sonra o da yok oldu. Demek ki cok guzel olmuski yediler. Yiyenlere afiyet olsun.

Hazirlanisi

1 hazir pasta tabani
1 cay fincani sicak su
2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı kakao

krema için

4 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket (200 gr) labne peyniri,
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi (ben 2 tatlı kaşığı kakao kullandım)

Yapilisi
Ise kremayı yapmakla baslayalim süt, un, yumurta ve tozşekeri bir tencereye alıp blenderden geçirelim. Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim. 10 dk. soğutalim. Diger tarafta sıcak su, iki çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştıralim.

Ikiye ayırdığımiz pandispanyaların iç yüzlerini karisimla ıslatalim. Krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini koyup, iyice karistirarak yedirelim. Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürelim. pandispanyanin diger katını üzerine kapatalim. Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayalim, birkaç dakika soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla sekilli kaliplarla kakao ve Türk kahvesini serpelim.

Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.


Yorumlar