Waffle

Waffle Belcika asilli bir hamur tatlisidir. Icine meyve, cikolata gibi seyler konur.

Malzemeler

100 gr margarin
1 su bardağı dolusu un
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
Izgarayı yağlamak için sıvıyağ

Ici icin

2 paket bitter cikolata
1 tane muz
1 tane kivi
Antep fistigi

Yapilisi

Margarini eritip soğumaya bırakalim. Unu bir kâseye alıp kabartma tozu ile harmanlayalalim .Sütü ilave edip mikserle çırparak yedirelim.
Karışıma toz şeker, tuz ve yumurtaları ilave edip mikserle çırpmaya devam edielim. Eritilmiş margarini ekleyip çırpalim ve hamuru 20 dakika dinlendirelim.
Waffle ızgarasına(tost makinelerinin waffle kismini) bir fırça yardımı ile sıvıyağ sürelim. Hamurdan kepçe kepçe alarak ızgaraya dökelim. Izgarayı kapatıp 4-5 dakika pişirelim.






Waffleları servis tabağına alalim. Benmari usuluyle erittigimiz cikolatayi huniye koyup waffle in icine cikolatayi sikalim. Icine ince kestigimiz bir dilim muz ve bir dilim kivi koyup iki ucunu birbirinin uzerine kapatip ters cevirelim. Uzerinede cikolata sikalim. Istenirse tabaga yiyecek kisinin ismini yazalim. Mesala bu tabakta benim ismim var.

Wafflemizin yanina cikolatadan gul yapmak icin yagli kagittan bir yuvarlak keselim.





Yuvarlagin uzerini cikolatayla kaplayalim. Gul seklini vermek icin bir fincanin icine yerlestirip buzlukta donduralim. Donan cikolatali kagidin, kagit kismini soyup cikolatadan olan gulumuzu cikaralim.




Wafflenin yanina koyalim. Uzerine istenirse antep fistigi serpelim. Yanina dilediğiniz dondurma ile birlikte servis yapalim. Afiyet olsun.


Yorumlar