Cikolatali Fistikli pasta



Malzemeler

Pandispanyasi icin

6 yumurta
6 kasik seker
6 kasik un
1 kasik nisasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 corba kasigi kakao

Ara krema

3 corba kasigi un
3 corba kasigi misir nisasta
1 su bardagi seker
1 corba kasigi kakao
2 yumurta
3 su bardagi sut
100 gr bitter cikolata
75 gr tereyagi

Arasi icin

150 gr kiyilmis parca cikolata
100, 150 gr kavrulmus kabuksuz Antep fistigi yada rende cikolata

Ustu icin

300 gr kremkremsanti
450 gr sut

Yapilisi

Ilk once pandispanyamizi yapalim (bir, iki gun onceden yapip hazirlayabiliriz)
 Yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayiralim. Aklarini bir tutam tuzla sert beyaz kopuk olana kadar cirpalim. Sekeri yavas yavas ilave edip cirpmaya devam edelim. Sarilari da ilave edip2 dk daha cirpialim. Baska bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, kakao, nisasta karistirilir ve elenir. Yavas yavas tahta kasikla karistirilarak ilave edilir. Yagli kagit serilmis kaliba dokulur. 180 dereceli firinda icini cekene kadar pisirilir. Sogumaya birakilir.

Diger tarafta kramasi hazirlanir. Tencereye un, nisasta, seker,, kakao karistirilir. Yumurtalar ilave edilir, uzerine yavas yavas sut ilave edilir. Ocakta koyulasincaya kadar pisirilir. Ocaktan alinip 4, 5 dakika sonra cikolata ilave edilir, karistirilarak eritilir. Soguyunca yumusamis tereyagi ilave edilir. Mikserle iyice cirpilir. Buzdobinda iyice sogutulur.
Soguyan kremaya ucte bir oraninda yine soguk sutle cirpilmis kremsanti ilave edilir.Mikserle cirpilir. Pastanin arasinda kullanilir.

Kremsantiyi yapmak icin krem santi ve soguk sut mikserle cirpilir. 2 saat buzdolabinda sogutulur. Pastanin uzerinde kullanilir.
Bu pasta 12, 14 kisiliktir.




Yorumlar