Hastayim, grib olmusum ( ama domuz gribi degilim)

Grib olmusum, hastayim, yatiyorum, basimi kaldiracak halim yok. Ya su grip ne kotu bir hastalik. Elin ,ayagin tutmuyor, basin agriyor, gozlerin kizariyor, bogazin agriyor, canin bir sey istemiyor. Sadece aklinda yatmak var. seni kimse rahatsiz etmesin, yemek falan vermesin, sadece uyumak uyumak uyumak...............
Kursada gidemedim, hic bir is yapamiyorum, torunum, kizim , damadim geldi onlarla yeteri kadar ilgilenemiyorum. Alara´mi doya doya opup koklayamiyorum, cok uzuluyorum.
Sabahtan beri yatiyordum, simdi biraz maillerime bakayim dedim, sonra hastaligimi sizlerle paylasmak istedim. Grib deyip gecmemek lazim, grib onemsenmezse zatureye cevirilecek bir hastalik. Gripde en onemli sey istirahat ve bol bol sivi almak. Ben 3 gunden beri belki 7 litre sivi almisimdir.Bu sivilarin icinde ihlamur, bol limonlu cay, ilik su ve portakal suyudur. Bunun yaninda doktora gittim onun verdigi ilaclari ihmal etmeden aliyorum.( mutlaka doktora gitmek lazim)
Ya yine basim agridi, bir de oksuruyorum. Size grib icin bir cay ve oksuruk icin bir karisim verip tekrar yatacagim. Benim gibi hasta olanlara acil sifalar dilerim. Insallah uzun surmez ve hayatima devam ederim.
Grip cayi icin

1 fincan ihlamur
4,5 tane karanfil
Bir iki parca taze zencefil
Bir elmanin kabugu

Butun malzemeler caydanliga konur uzerine su doldurulur, kisik ateste kaynatilir. Limon dilimleriyle icebilirsiniz.

Oksuruk icin

1 yemek kasigi cekilmis toz zencefil
1 yemek kasigi polat sekeri veya lohusa sekeri

Toz zencefille, dovulmus sekeri karistiralim. Oksuruk basladiginda bir cay kasigi karisim agza konup uzerine biraz su icebiliriz. (tadi biraz acidir) Zencefili balla da karistirabiliriz. Bir kac kez tekrarladiginda oksurugun gecmis oldugunu gorursunuz. Ozellikle gece olan oksurukler icin birebir.

Yorumlar

  1. canım ya çok geçmiş olsun
    inş en kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz
    bol bol dinlenmek tabiki çok önemli siz bilinçli bir hastasınız:)
    iyileştiğinizdede doya doya alarayı seversiniz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!