Tahinli kabak tatlisi


Ben hic tahinli kabak tatlisi yememistim, gercekten tadi muhtesem oldu. Cumartesi cocuklar gelmisti, bende icli kofte yapiyordum, bunun birazi siparis birazini da bayramda yeriz diye yaptim. Ama cocuklar gelince birazda kizarttik, corba , borek falan derken epey bir seyler yedik. Gelelim gunun tatlisina, bir gun once kabak almistim kismet bizimkilereymis. Hemen yaptim ortalama 15 dk surdu. Asil ustune konan tahin ve pekmez karisimi, ustunede bolca ceviz muhtesemdi.


Malzemeler

1 kg kabak
1 bardak toz seker
1 cay bardagi tahin pekmez karisimi (pekmezi az tahin cok)
1 tane firin poseti

Yapilisi

Kabaklar dogranir, firin posetine konur, uzerine bir bardak seker konur agzi baglanir (torbanin agzini iplikle baglamayi unutmayalim, telle kesinlikle baglamayalim)
Ben mikrodalga firinda yaptim. 800"ze ve 12 dk ayarladim, pismege biraktim. Siz normal firinda firin torbasiyla yapabilirsiniz. Torba firindan cikarilir (dikkat torba sicaktir, aman eliniz yanmasin)
Bir servis tabagina kabaklari cikaralim, torbanin icindeki sekerli suyu kabaklarin uzerine dokelim. Uzerine hazirladigimiz tahin karisimini gezdirelim, en ustun bolca cevizle susleyelim. Afiyet olsun.


Yorumlar

  1. Sevgili Nursen Teyzecim,
    Sizinle tanismak kismet olmadi ancak yakinen yemeklerinizi takip ediyoruz Pinar araciligiyla. Pinar bizi her agirladiginda tariflerinizi tadiyoruz. Hepsi cok guzel, hepsi cok lezzetli. Ailecek severek yiyoruz. Simdi ben de deneyecegim tariflerinizden bir tanesini. Ellerinize agziniza saglik.
    Opuyorum ellerinizden, Esra.

    YanıtlaSil
  2. Esracigim,
    Yaptigim yemekleri Pinar vasitasiyla tadip begendigin icin cok sevindim.Pinar'da en az benim kadar guzel yemek yapar.Insallah bir gun tanisiriz. Kizimin orada yalniz olmadigini bilmek cok guzel bir duygu. Cok opuyorum.

    YanıtlaSil
  3. Anne Esra cok guzel yemek yapar, sen de onunkileri bir tadarsin gelirsen insallah...

    YanıtlaSil
  4. Biz de Pınar'ın nefis lazanyasını yemiştik taa oralarda. Hem de hamileydi, minik kızı karnındaydı...Hala üzülüyorum Pınar'ı yorduğumuz için. İstanbul'a gelince onları ailece çok güzel ağırlamayı çok istiyorum...
    Kabak tatlısı muhteşem görünüyor, deneyeceğim mutlaka.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!