Vanilyali sekerli kurabiyeler (seker hamuru ile)




Malzemeler

100 gr seker
100 gr. pudra sekeri
2 yumurta
1 paket vanilya
450 gr. un
200 gr tereyag kup kup dogranmis

Yapilisi

2 yumurta, vanilya ve sekerlcri ekleyip cirpalim. Uzerine un ve tereyagi ekleyip hamur toparlanana kadar yoguralim, hamuru strecleyip 2 saat buzdolabinda dinlendirelim.
Istediginiz kalinlikta acip kaliplarla kesin. 170 derecede iyice isittiginiz firinda hamurun kalinligina gore 15, 20 dk pisirelim. Eger bir vazoya dizayn edeceksek firindan cikan kurabiyelere sicakken cop sisleri kurabiyelerin icine gecirelim. Sogumaya birakalim.
Yaptigim kurabiyeleri seker hamuru ile kaplayip ustunu susledim. Seker hamurundan bir parca koparalim, avucumuzun icine alip yumusatalim.( ben mikrodalga firinda 5 saniye tuttum, sekil verilir duruma geldi) Icine yapacagimiz renklere gore bir damla gida boyasi koyalim, elimizle rengi hamura yedirelim. Sonra hamuru misir nisastasi veya pudra sekeri ve merdane yardimiyla acalim.
Biskuvileri kestigimiz kaliplarla seker hamurunu keselim, bir firca yardimi ile bal surup sogumus biskuvulerin uzerine yapistiralim. Uzerlerine daha kucuk kaliplarla sekil verelim. Seker hamurunun uzerine kucuk sekillere yapistirirken su kullanalim.
Ister vazoya istersek kucuk torbalara koyup kurdaleyle baglayalim.






Yorumlar