Zeytinyagli bamya




Yazin guneste yetisen sebzelerini saklayipta o mis gibi kokularini, yemek yaparken duymak kadar guzel bir sey yok. Ben yazdan derin dondurucumun aldigi kadar sebzeleri alir temizler yikar ve onlari tek pisirimlik olarak zipli torbalara koyarim. Kisinda onlari afiyetle yerim. Iste size derin dondurucuda sakladigim yapmak icin bir turlu firsat bulamadigim bamyalarinimi 'bu gun yaptim. Gercekten cok nefis oldu. Yillardir agzina bamya koymayan kizim bayila bayila yedi. Siz artik lezzetini dusunun...

Malzemeler

1 kg bamya
2 tane kuru sogan
3 tane domates
1 yemek kasigi karisik salca
1 limonun suyu
1 kasik toz seker
Tuz, karabiber
3 yemek kasigi zeytinyagi

Yapilisi

Bamyalari temizleyelim(ben derin dondurucundan cikarttim, derin dondurucuya temizlenip konuyor). Soganlari dograyalim. Tavaya yagi koyup soganlarla birlikte kavuralim.
Sonra salcayi koyalim, uzerine ayikladigimiz bamyalari koyalim bir iki cevirelim. Sonra domatesleri kucuk kucuk dograyip uzerine koyalim. Limon suyunu ve sekeri ilave edelim. Uzerine 1 bardak su koyalim, tencerenin kapagini kapatip pismege birakalim. Fazla karistirmayalim, bamyalar pisince altini kapatip servis yapalim. Afiyet olsun.

Yorumlar