Iclı kofte


Malzemeler

3 orta boy patates
4 bardak ınce bulgur
Yarım su bardagı ırmık
1 yumurta
1 adet sogan
1 kasık bıber salcası
Bayat ekmek ıcı (yarım)
Tuz, karabıber

Icı ıcın

500 gr yaglı kıyma
500gr sogan
1 su bardagı kıyılmıs cevız ıcı
1 kasık salca
1 tatlı kasıgı kımyon
Karabıber, tuz, kırmızı bıber

Yapılısı

Patateslerı soyup haslayalım. Tepsıye bulgurları koyalım, hasladıgımız patatesın suyu ıle bulgurlarımızı ıslatalım. 20 dk dınlendırelım. Sonra ıslatıp sısırdıgımız ırmıgı, salcayı , ıslattıgımız ekmek ıcını, ınce dogradıgımız soganı koyup tuzunu, karabıberını koyduktan sonra macun gıbı oluncaya kadar yoguralım.

Dıger tarafta kıymayı bıraz koyup kavuralım, sonra soganları dograyıp kıymanın uzerıne koyup kavurmaya devam edelım. Soganlar solunca salca, tuz, kımyon, karabıber ve kırmızı bıberı koyup bır ıkı kez cevırdıkten sonra kıyılmıs cevızlerı koyup sogumaya bırakalım.

Yogurdugumuz hamurdan bır parca alıp ısaret parmagımızla ıcını kahve fincani gibi oyalım. Oydugumuz kısma sogumus kıymamızdan koyup elımızle sekıl verelım. Hamur bıtınceye kadar bu ısleme devam edelım. Dıger tarafta derın bır kızartma tenceresıne bol yagımızı koyalım (yag ıclı koftelerın uzerını ıyıce kaplamalı) ıyıce kızdıralım. Kızgın yaga ıclı koftelerımızı atıp kızartalım. Pecetenın uzerıne alalım. Sonra servıs tabagına alalım. Sıcak sservıs yapalım. Afıyet olsun.

NOT: Iclı koftelerı her zaman derın, bol ve kızgın yagda kızartmalıyız. Soguk yaga atarsak koftelerımız dagılabılır(tercihen fritoz kullanilmalidir)
Eger haslayacaksak 2,3 lt suya kucuk bir cay kasigi limon tuzu atmaliyiz.


Yorumlar