Sal (sarhos bacagi modeli)



Kar yagiyor, ben perdeleri actim koltugu camin onune cevirdim, cayimi aldim bir yandan iciyorum, bir yandan karin muhtesem yagisini seyrediyorum, elim de bos durmuyor bir yandan da sal oruyorum, Sal bitti bereye basladim oda bitti( bir ara yayinlacagim, cok guzel oldu) Yani bu kar bana neler yaptirdi neler...
Yaptigim salin modeli sarhos bacagi niye sarhos bacagi derler, bu isimleri kim koyar bu modelleri nasil cikarirlar muamma. Zaten bu modeli hemen hemen herkes bilir. Onun icin modeli anlatmayacagim resmini cekip yayinlayacagim . Bu sal icin angora yunden ikı tane alıyorsunuz, 1,5 yumaktan bıraz fazlası gıdıyor, kalanlada ınce bır fular ıslıyorsunuz. Sal 105 ilmek baslaniyor ve boyu 4 sis boyu oluyor, isterseniz siz kisaltip uzatabilirsiniz. Sal bittikten sonra uc kisimlarini orumcek modeli yapiyorsunuz.






Bir de tutturacak igne yaptim. Bir zamanlar moda idi. Bir makaranin uzerine 5 civi cakilir, uzerine ip gecirilir ve islenir, sonra makaranın ıcınden rulo gıbı bır orgu cıkar. Biz de isledik onu siki olarak sarmal yaptim ve altindan tutturdum. Altina buros ignesi diktim. Sali boynunuza sarip omuzdan igne ile tutturuyoruz.





Yorumlar