Cikolatali Cheesecake



Yaptigim cheesecake fotografini 4 kisi cekti, fakat benim gibi guzel cekemediler, onun icin bununla idare edeceksiniz. Tadina gelince pastanelerdeki cheesecakelere tas cikartir. Bir nefis bir nefis , ama denemeden tadina varamazsiniz. Deneyin ve gorun.

Malzemeler

Taban
2 paket yulafli ya da burcak biskuvi
120 gr. tereyag

Ici
2 paket labne (200 gr.lik)
3 yumurta
1 bardak seker
1 paket vanilya
350 gr. suzme yogurt

Cikolata Sosu (Ganas)

1 paket krema (250 ml)
200 gr. bitter cikolata
1 cay kasigi tereyag
Yapilisi

Tabani icin biskuviler mutfak robotundan gecirilir ve 120 gr. tereyag eritilip biskuvilerin ustune dokulur. Kelepceli kek kalibinin tabani ve kenarlari hafif yaglanir. Tereyagi ile iyice karistirilmis biskuviler kalibin icine kenarlari hafif yuksek olacak sekilde bastirilir. Kekin ici hazirlanana kadar buzdolabinda bekletilir.
Icini hazirlamak icin labneler ve yumurta oda sicakligina gelene kadar bekletilir. Once labneler mikserle krema haline gelene kadar cirpilir. Sonra yumurtalar teker teker eklenerek iyice peynire yedirilir. Bir bardak seker ve vanilya eklenir. En son suzme yogurt eklenerek biraz mikserle cirpilir, ve elle karistirilarak tamamlanir.
Peynirli krema kaliba dokulur. Kalibin alti su gecmesini onlemek icin aluminyum folyo ile sarilir. Kekin yuzeyinin catlamamasi icin kalip yarisina kadar su gelecek sekilde sicak su dolu baska bir tepsiye oturtulur. 160 derecede 55 dk. pisirilir. Kekin kenarlari pisip kaliptan ayrilmaya basladiginda kek pismistir, ortasinin biraz sivi kalmis gibi gorunmesi normaldir. Kek sogudukca ortasi da katilasacaktir.
Cheesecake soguduktan sonra ganas hazirlanir. Krema ocakta parmaginiz icinde durabilecek kadar isitilir ve icine tereyag eklenir. Krema isindiktan sonra icine cikolatalar eklenir ve ocak kapatilir. Surekli karistirilarak biraz koyulasmasi ve cikolatalarin erimesi saglanir. Soguk kekin ustune dokulur. Biraz soguduktan sonra kekin ustu aluminyum folyo ile gevsek bir sekilde kapatilir, ve bir gece buzdolabinda bekletilir. Ertesi gun servise hazirdir. Keki en duzgun sicak suda bekletilip kurulanmis bir bicakla kesebilirsiniz. Afiyet olsun.



Yorumlar

  1. Tadı hala damağımda eline sağlık annecim. Henüz kelepçeli kek kalıbım olmadığı için deneyemedim ama mutlaka alıp yapacağım hemen :)

    YanıtlaSil
  2. Nefisti gercekten Burcu. Bir de yogurtla yapildigi icin diger cheesecake'lere gore daha hafifi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazin!